
در سالیان اخیر تحولات زیادی در زمینه هوشمندسازی در دنیای اطراف ما ایجاد شده است. امروزه هر روزه برنامهها و دیگر ابزار خودکار تشخیص داده شده و فیلتر میشوند، ترجمه حملات پیچیده از یک زبان به زبان دیگر با دقت خوبی انجام میشود، الگوریتمهای پردازش تصویر اشیاء موجود در تصویر را تشخیص میدهند و تبدیل سیگنالهای صوتی به متن از امکانات اولیه تلفنهای همراه نیز میباشند. این تحولات در حوزههای صنعتی نیز وارد شده است. برخی از این تحولات عبارتند از:
هوشمندسازی زنجیره تامین و تقاضا
نگهداری و تعمیرات پیشگویانه
مدیریت و هوشمندسازی انبارداری
رباتهای همکار
البته ایجاد تحولات هوشمندسازی در صنایع با چالشهای خاص خود همراه است. برخی از این چالشها عبارتند از:
هوشمندسازی سیستمهای صنعتی غالباً نیازمند درک کافی از مکانیزمهای درونی و به تبع آن، نیازمند همکاری نیروهای متخصص در چند رشته مختلف میباشد.
اهمیت و حساسیت خطاهای ناخواسته در سیستمهای دینامیکی به طور معمول بیشتر از کاربردهای نرمافزاری میباشد.
پیادهسازی الگوریتمهای طراحی شده نیازمند ارتباط اجزای مختلف من جمله حسگرها، عملگرها و پردازندهها میباشد.
افراد تیم اجرایی این پروژه با داشتن سابقه و تجربه در زمینههای مختلف از جمله مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی انرژی و علم کامپیوتر، تجربیات قبلی هوشمندسازی در تلاش برای مرتفع کردن این موانع و شناسایی فرصتها و چالشها در صنایع مختلف میباشند. رویکرد این تیم ارائه راهحلهای مبتکرانه با به کارگیری دانشهای نوین مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و همافزایی با متخصصین فعلی خطوط تولیدی میباشد. بدین منظور، پیشنهاد پژوهش رو به ارائه میگردد.
از اهداف قابل اجرا در این پروژه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تشخیص عوامل موثر در کیفیت محصول
- پیشبینی کیفیت محصول پایانی
- تشخیص زودهنگام خطا و تعمیرات پیشگیرانه
- توسعه دوقلوی دیجیتال سامانههای صنعتی با هدف به کارگیری در تصمیمات اجرایی خط تولید